sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Yves Rocher - Ultra Mat

La inceputul verii mi-am achizitionat o crema de zi matifianta pentru fata. Yves Rocher Ultra Mat din gama Sebo Specific. Pretul, undeva in jur de 40 de lei, nu mai tin minte.

Crema are la baza 2 plante pentru reducere excesului de sebum, ma rog, se numesc scutellaria si aphloia), dar principalul extract este de fapt apa de hammamelis,care apare pe pozitia 3 in sita de ingrediente .
Rezultatul promis de producator: piele perfect curata si matifiata pentru toata ziua, chiar si in momente de stress.


Pana acum am ajuns s-o termin, asa ca pot avea o parere clara in ce ma priveste:
- intr-adevar matifiaza, dar nu pentru toata ziua. Doar cateva ore.
- dupa ce aplicam crema se forma o pelicula pe fata care se curata prin frecare usoara cu degetele - intr-un fel e ok pentru ca produce un usor peeling, dar odata cu pielea moarta se ia si crema.
- contine alcool, asa ca matifierea se produce si din cauza uscarii pielii; pentru vara e ok pentru mine; pentru cineva cu pielea sensibila, nu prea.
- contine si acid salicilic, pentru destuparea porilor ceea ce este ok (de asta am si cumparat-o)
- cele doua extracte din plantele "miraculoase" din pacate se gasesc in coada listei de ingrediente, asta insemnand ca sunt in cantitati neglijabile.
- in afara de matifiere, control sebum si peeling, nu prea face altceva.
- pentru problemele mai mai mari : acnee, dermatita seboreica, chiar si banale mici cosuri, nu este de ajutor, trebuie in primul rand tratament specific
- teoretic ar contine cateva ingrediente iritante (alcool, hammamelis, parfum, si altele), dar din fericire, pielea mea sensibilizata de tratamente recomandate de medici, nu a reactionat rau.

Ingredientele: AQUA, GLYCERIN, ALCOHOL, HAMMAMELIS VIRGINIANA WATER, ZEA MAYS STARCH, CAPRYLIC/ CAPRILIC TRIGLICERIDE, BUTYLENE GLYCOL, ALUMINIUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, HYDROXYETHIL ACRILATE/ SODIUM ACRYLOMETHIL TAURATE, COPOLYMER, SESAMUM INDICUM OIL, GLYCINE SOYA STEROL, CETYL ALCOHOL, MAGNIFERIN, SALICYLIC ACID, ARACHIDYL ALCOHOL,  PARFUM, BEHENYL ACOHOL, SODIUM HIDROXIDE, PYRIDOXINE HCL, ARACHIDYL GLUCOSIDE, XANTAN GUM, TOCOPHERYL ACETATE, ALLANTOIN, ZINC GLUCONATE, SCUTELLARIA BAICALENSIS EXTRACT, FUSANUS SPICATUS WOOD OIL, TETRASODIUM EDTA, FARNESOL, PROPYLENE GLYCOL, CI42090, CI 19140.

Dupa ce mai aveam doar o treime din crema am facut un experiment: am adaugat in ea cativa mililitri uleiuri: migdale dulci, centella asiatica, masline, samburi de struguri, catina si  vreo 2 g de vitamina C cosmetica (praf) si vreo 2 capsule de vit E .Rezultatul a fost unul foarte ok. Dintr-o crema care doar matifia a iesit ceva care, chiar daca si-a pierdut calitatea de matifiere, a dobandit un efect hidratant, vitaminizant, antirid, antiox, etc. Tenul arata mult mai sanatos, mai elastic, iar excesul de ulei il maschez cu un pic de pudra transparenta.
Pacat ca s-a terminat, dar o sa incerc acelasi lucru cu o alta crema hidratanta pe care o am de la YR.



OBS: aceasta postare reflecta parerea mea in urma folosirii acestui produs, in calitate de consumator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu