vineri, 7 septembrie 2012

Ulei de catina

Am fost la un tratament de fotoregenerare, si pentru ca sa se vindece mai frumos imperfectiunile de pe fata, cosmeticiana de acolo mi-a recomandat uleiul de catina, drept pentru care ii sunt foarte recunoscatoare. Trebuie sa-l aplic direct pe fata, preferabil seara.

M-am documentat si pe internet: e bogat in vitamine A, C, D, E, K, dar si principii active naturale cum sunt flavonoide, fitosteroli, uleiuri nesaturate, dar si minerale. E benefic pielii: vindeca cicatrici, creste hidratarea, inmoaie pielea, are efect antirid, protejeaza de radicalii liberi, previne tumorile, etc, dar se poate folosi si ca supliment alimentar - antioxidant, antitumoral, creste imunitatea si vitaminizarea din organism.

Asa ca i-am dat o sansa acestui ulei.

Am fost la un magazin naturist si am gasit o oferta foarte variata de ulei de catina, cateva firme. Aveam nevoie de el doar pentru fata, asa ca am cautat un recipient mai mic. In plus, erau produse de catina si sub forma de macerat sau tinctura, am ales ulei presat.  Exista de la 10 ml pana la vreo 250. Am ales un pic aleator unul de 25 ml, de la Tisofit, a costat in jur de 8 lei.


   












Am incercat sa-l prind intr-o poza. Este un ulei mai vascos decat cele alimentare,   portocaliu, are un miros usor amarui.

Il folosesc deja de vreo 2 luni si chiar are efecte vizibile. Piele mai fina, mai sanatoasa, imperfectiunile de pe fata se vindeca frumos (nu vindeca cosurile inflamate, doar ce ramane dupa ele, practic nu raman cicatrici) ,  Dau cateva picaturi pe fata, seara, si chiar daca e foarte consistent se absoarbe repede, poate e si un pic volatil, pentru ca nu raman urme foarte vizibile de ulei pe fata. Imi place senzatia de piele mai fina pe care o lasa. Cand il folosesc, parca se incalzeste intr-un fel placut pielea timp de 2-3 minute. L-am folosit pe ten si dupa plaja si a fost foarte ok. Sunt foarte multumita de el. Pe termen scurt isi face treaba. Singura chestie cu tratamentele astea naturiste e ca trebuie sa le acorzi timp, sa iti faci un obicei din a le folosi, si nu in ultimul rand sa crezi in ele, pt a avea efecte pe termen lung. Cred ca o sa-l folosesc peste ani si pentru efectul antirid. Chiar si acum tenul meu e mai luminos, mai  sanatos, nu am inca alte riduri decat cele de expresie dar imi imaginez ca e f util dupa 35-40 de ani.

I-am mai gasit si o alta utilizare: am facut un mix de uleiuri pentru corp, in care am adaugat si o cantitate mica de ulei de catina.  Reteta e cam asa: ulei de masline 20 mg, ulei de samburi de struguri 20 mg, ulei migdale dulci 15 ml, ulei de floarea soarelului 10 ml, ulei catina 2-3 ml, ulei tea-tree 0,5 ml (are un miros foarte intens). Combinatia e super.  Mi-a pastrat bronzul dupa plaja, nu mi s-a uscat pielea, nu s-a decojit. Doar ca ar tb sa folosesc zilnic, dar nu am rabdarea necesara. Poate cu timpul.

Ma gandesc sa iau la iarna un recipient  mai mare, sa-l folosesc si ca supliment alimentar.




La Roche-Possay - Effaclar

De curand mi-am achizitionat de la Roche Posay un nou cleanser pentru piele grasa si sensibila- Effaclar.
Am ajuns acasa si primul lucru pe care l-am facut a fost sa-l testez. Inca nu mi-am format o parere definitiva, dar pot sa spun ca imi place pana acum.

L-am luat in editia limitata de 400 ml (150 ml cadou) in plus am prins si o oferta promotionala de la Centrofarm: 25% reducere intre orele 7-8 seara. E valabila in toata luna septembrie pentru dermatocosmetice :) asa ca am dat pe el in jur de 37 de lei.



Ce imi place:
- imi place gandul ca este un cleanser dermatocosmetic, parca imi simt pielea mai safe decat folosind ceva din supermarket, ma rog, nu e un gand neaparat sanatos pentru bugetul meu
- este foarte consistent si probabil ca va tine mult
- are pompita si nu trebuie sa-l intorc, nu intra apa, aer, etc
- spun ei ca aer ph 5.5, iar consistenta e delicata
- nu contine sapun sau parabeni
- face spuma si inlatura si ramasitele de machiaj care au rezistat la demachiant 
- curata toate urmele de sebum si impuritati de pe fata, din punctul asta de vedere, fata de cleanserul de la Avene,pe care l-am folosit anterior, imi pare mai bun deocamdata.

 Ce nu imi place:
- daca l-as cumpara fara oferta promotionala si fara cantitate mare, pretul de 50 lei ar fi cam maricel
- usuca un pic fata. Seara nu e o problema, pielea fiind un pic grasa, dar dimineata sunt nevoita sa folosesc o crema.

Voi reveni cu detalii dupa o luna.

Motez mai jos si lista de ingrediente de el:
AQUA, SODIUM LAURETH SULPHATE, PEG-8, COCO-BETAINE, HEXYLENE GLYCOL, SODIUM CHLORIDE, PEG 120 METHYL GLUCOSE, DIOLEAT, ZINC PCA, SODIUM HIDROXIDE,CITRIC ACID, SODIUM BENZOATE, PHENOXYETHANOL, CAPRYLIC GLYCOL, PARFUM/FRAGRANCE.

Da, nu a trecut inca o luna dar sigur mi-am format o parere clara.
Pana acum, cam in 3 saptamani, am consumat cam o patrime, deci cred ca folosindu-l de 2 ori pe zi tine cam 3 luni. Ce am constatat la primele folosiri e valabil in continuare. Totusi ph-ul de 5.5 e un pic acid,  neutru ar insemna 7 - saruri. Poate ca de aici vine puterea de curatare, daca nu e bazic, trebuie macar sa fie un pic acid.
Fata mea arata ceva mai bine dupa curatare exclusiv cu acest produs. Mai este ceva ce nu ma incanta: se curata cu foarte multa apa, trebuie sa insist la clatire, altfel simt pielea un pic vascoasa, si ramane o substanta amara.  Dar nu e o problema.